
TÜSİAD’ın(Türk Sanayici ve İşadamları Derneği) 40.Genel Kurul oylaması sonucunda yeni başkanı, 2 geçersiz oyun dışındaki tüm oyları alan Ümit Boyner oldu. Arzuhan Doğan Yalçındağ’dan görevi devralan Ümit Boyner’in başkanlığındaki yeni yönetim kurulundaki isimler ise şöyle: Lucien Arkas, Mehmet Ali Aydınlar, Cansen Başaran Symes, Tayfun Bayazıt, Haluk Dinçer, Erman Ilıcak, Ali Kibar, Volkan Vural ve Muharrem Yılmaz.
TÜSİAD’ın yeni başkanı olan Ümit Boyner, seçim sonrasındaki konuşmasında ise benim en çok dikkatimi çekenler:
* Hem ekonomide hem siyasette son yıllarda TÜSİAD‘ın savunduğu tüm konular hayata geçti. Rekabetçi gücümüzü artırmayı odaklanmış ve işsizliği azaltmaya odaklanmış bir politika izleyeceğiz.
* Korkularından şüphelerinden sıyrılmış bir Türkiye istiyoruz, özlüyoruz. İnatla çözmediğimiz sorunlar var. Sorunlarımız çözmeden koşmaya çalışıyoruz.
* Kızılderili ve bir beyaz adam ata biner ve dört nala gitmeye başlarlar. Sonra aniden kızılderili durur ve beyaz adam sorar neden durduk. Kızılderili cevap verir, “Çok hızlı gittik ruhlarımız geride kaldı.”.
* Biz bu coğrafyanın zenginliğini hak edeceğiz.
* Türkiye’nin tüm etkin sivil toplum örgütleri ile iletişim kurabileceğimizi düşünüyoruz. Bu hedeflere yönelik çalışırken herkesin desteğine ihtiyacımız var.
Ümit Boyner bu son dediğini aktif olarak uygulamaya geçirirse, dilerim bu durum kadınların iş dünyasında varlığının artmasında ve daha çok hak ettikleri yerlere ulaşabilmelerinde faydalı olur. Kendisine başarılar diliyoruz.
Yorum Yazın